PINNER TEST
İnsanlar doğal beslenmeden uzaklaşması, pişirme ve yiyecek saklama şekillerinin değişmeye başlamasıyla beraber “Gıda İntoleransı” da görülmeye başlamıştır.
Gıda intoleransı sıkça besin alerjisi ile karıştırılır, oysa birbirinden tamamen farklı şeylerdir, gıda intoleransı çok daha yaygın şekilde görülür. Dünya nüfusunun %50’si gıda intoleransından etkilenmektedir. Bu oran, gıda alerjisinde sadece %2’dir.
Sindirim sistemimiz tarafından sindirilemeyen gıdalar, vücut tarafından bakteri gibi algılanabilir. Böyle durumlarda vücut mevcut savaşabilmek için antikor üretir. Bu mücadele vücutta çeşitli tahribatlara yol açar; hazımsızlık, halsizlik, sebebi bulunamayan baş ağrıları, aşırı kilo alımı gibi birçok olumsuz sonuç gıda intoleransından kaynaklanabilir.