Sonuç olarak, estetisyen asla tedavi amacıyla herhangi bir işlem yapamaz. Sadece bakım yapabilir.
GÜZELLİK KLİNİKLERİ 2012’DE KAPATILMIŞ, KALİTE STANDARDINI YERİNE GETİRENLER POLİKLİNİK-TIP MERKEZİ OLARAK HİZMET VERMEYE BAŞLAMIŞTIR.
Türkiye’de 2012 yılı öncesi 3500’e yakın Estetik-güzellik Merkezi, binlerce Güzellik Salonu bulunmaktaydı. Yeni yönetmeliklerle bu 3500 merkez arasından 350 tanesi Estetik Polikliniği ve Tıp Merkezi olarak çalışabilecek donanım ve yasal uygunluğa sahip bulunarak çalışmalarına devam etmektedir.
Mevcut yönetmeliklere uymakta teknik ve maddi sorun çeken kuruluşlar merdiven altı olarak tabir edebileceğimiz denetimsiz, fiyat ve kalitede uçurumlarına sebep olan bir ortam yaratmıştır.
Her türlü ruhsatı mevcut, şartlara/yönetmeliklere uygun ve sertifikalı uygulamalar sunan bir estetik kliniğini; güzellik salonu ya da merdiven altı hizmet veren mekanlardan doğal olarak daha yüksek fiyatlı ama kişiye herhangi bir zararı olmayacak, risk taşımayan uygulamalar sunacaktır. Çalıştırılan doktor/personelin kalifiye olması, mekanın steril/hijyen seviyesi, yapılan ve sunulan uygulamaların FDA ve CE sertifikalarının olması sağlığa zararlı olmayan ve amaca yönelik kaliteli hizmetlerin alınmasını sağlayacaktır. Tüketici bu konuları sorgularsa daha iyi hizmet alır. Ayrıca kesinlikle estetik, lazer veya dolgu uygulamaları güzellik salonlarında yaptırılmamalıdır. Zira güzellik salonlarının bu uygulamaları estetik poliklinikleri gibi yapmaya yetkileri, uzmanlıkları ve bilgileri yoktur.
Sonuç olarak, estetisyen asla tedavi amacıyla herhangi bir işlem yapamaz. Sadece bakım yapabilir.